Nu e det dags för fredagsmys... not..?

OLW kan ju gå o ta sig nånstans när de tror att de har lanserat nåt nytt jävla koncept me fredagsmys som skulle inkludera att sitta hemma i soffan o se på Svenson Let's dance o mysSkavlan.....here is the shit:

 

//Crille
Bye bye Biskopsgården bye bye

Om drygt tre timmar signar vi kontrakt med...

...ett multinationellt företag som kommer att sponsra oss för resten av våra liv så vi kan leva ekonomiskt oberoende...nej...dock en ny lägenhet som INTE ligger i Warszawaghettot, Kapstadens kåkstäder eller Compton för den delen.

Så nu behöver vi bara överleva en månad till on the wildside där vi ska försöka undvika att bli våldtagna, knivmördade eller hamna i nån form av korseld med automatvapen..


//Crille

SRF-tipset

Eftersom SRF har visat vart ribban ligger men inte släppt alla band än tänkte vi lämna in en rad på tänkbara band. Nu ska vi se om vi kan få in 13 rätt på SRF-tipset. Här är vår rad med några halvgarderingar:

 • Van Halen
 • RATT
 • Nå't jävla  "Southern American Rock" gubband
 • Flogging Molly
 • Nå't mer "Kill the kittens" - growlband
 • Paul DiAnno (fast han kanske sitter inne)
 • Scorpions
 • Bon Jovi
 • Nå't svenskt meningslöst
 • Motörhead
 • Nå't "skitstort" band som tydligen var "skitstora" på 70-talet, men som ingen hört talas om
 • Alice Cooper
 • Glada Hudik-gänget

birabärs.nu

Vi tycker att det saknas en hel del internetsidor. Här har vi listat de som borde finnas;

www.birabirabirabarsbarsbars.nu
- Birabärs-sidan. Om man en kväll känner för att dricka lite öl men inte orkar ta sig till bolaget eller om kanske bolaget är stängt så borde det finnas någon som leverar öl NU.

www.bakispasen.nu
- Bakispåsen. Om man nu hade fått ölleverans eller lyckats ta sig till bolaget själv så borde det finnas någon som leverar bakismat/godis och framförallt LÄSK snabbt som fan.

www.bytaol.nu
- Byta Öl. Om man råkar ha köpt på sig en öl man inte riktigt är sugen på just i det tillfället så borde det finnas en sida för oss så vi kan byta med varandra. Tex. om man sitter på en Heineken och istället är sugen på en Staropramen. Fast å andra sidan så kvittar det väl kanske vad man drar i sig...

www.festpolare.nu - När man, som idag, inte har några polare som vill festa till det så borde det finnas en sida som leverar ett skönt gäng så att det blir legitimt att festa. Helst ett gäng hårdrockare.

Har ni några fler sidor att tillägga?

Legitimt

Nu undrar jag en sån här moralisk sak...

Är det okej att vara full till vårsipporna börjar visa sig? Konstant jävla full? Jag börjar tröttna så jävla fatalt på den här jävla skitvintern. Jag hade vårkänslor tidigare i veckan, nu ligger det ett litet lager med snö igen, hur kom det sig? Jag inväntade ju våren och parkhäng?

Med andra ord så är det jävligt deppigt, så tillbaka till frågan; är det legitimt?
(Ja, jag vet att jag använder ordet legitimt väldigt ofta, men det är oftast väldigt legitimt att använda och jag älskar ordet)

/Ida

Väst är väst och öst är öst och aldrig ska de mötas

Fan, vi funderade på att bege oss till en annan ort i helgen igen (så vi slipper våra orakade Stalinkramande 70-tals grannar). Men icke! Antingen e elen för dyr så SJ måste ta ut hutlösa priser eller så är bensinen för dyr så man inte kan åka buss. Detta på grund av:

1. Araberna får fan ge upp snart. Bara för att de ska hålla på och tjafsa i Pyramidköping och övriga hey-baberiba länder där de sitter och badar i olja så går bensinpriset upp i höjden och bussar blir för dyra för att våga sätta sig på. Men då tänker ni: "Men ta bilen, det borde inte bli så dyrt om ni e två". Men där kommer araberna in i bilden igen. Någon eller några i vårat pittoreska bostadsområde har roat sig med att skjuta med luftpistol på Idas bil så vi var tvugna att lämna in den till verksta'n...och ja, det var arabernas fel.

2. Tåg går på el så vitt jag vet och el är tydligen skitdyrt för att Sverige inte vill ha vattenkraft på grund av att några hobbyfiskare uppe i Norrland vill dra upp nån jävla lax då och då och då stör tydligen vattenkraftsverken för fiskjävlarna. Kärnkraft e tydligen jävligt dåligt för de ska man lägga ner på grund av några alkoholiserade ryssar inte kunde sköta skiten på 80-talet.

Kontentan är: Vi hatar öst!

/Crille

Idas sommarvisa Version 2.0

Du ska inte tro det blir sommar                          Du ska inte tro det blir sommar
Ifall inte nån sätter fart                                      Fan ej utan nån festival       
På sommarn och gör lite somrigt                        På sommarn och gör lite somrigt
Då kommer blommorna snart                            Då kommer S.R.F. snart
Jag gör så att blommorna blommar                    Jag gör så att Bolaget blommar
Jag gör hela kohagen grön                                 Jag köper upp hela min lön  
Och nu så har sommaren kommit                       och nu så har sommaren kommit
För jag har just tagit bort snön                           För jag har nu 40 flak öl

Jag gör mycket vatten i bäcken                   Jag har mycket hembrännt i groggen    
Så där så det hoppar och far                              Så där så man snubblar och far
Jag gör fullt med svalor som flyger                     Jag spelar musiken och dricker
Och myggor som svalorna tar                            och groggar som susen de gör
Jag gör löven nya på träden                               Jag ser banden röja på scenen
Och små fågelbon här och där                            Och jag däckar här och där
Jag gör himlen vacker om kvällen                      Jag gör groggen vacker om kvällen
För jag gör den alldeles skär                              För jag gör den ju jävligt stark

Och smultron det gör jag åt barna                      Och rödvin det tar jag i baren    
För det tycker jag dom kan få                            Fy fan va bra man kan må
Och andra små roliga saker                               Och andra små starka saker       
Som passar när barna är små                            Som passar när baren är stängd
Och jag gör så roliga ställen                              Och jag är på så roliga ställen
Där barna kan springa omkring                         I baren och springer omkring
Då blir barna fulla med sommar                        Då röjer vi fulla i sommar
Och bena blir fulla med spring                             och bara blir fulla med sprit

Die, motherfucker, die

The story continues...


...den här lappen låg och väntade på oss innanför dörren igår när vi kom hem från Falköping.

Är det legtimt att skicka lappar till sina grannar "ifall de har tänkt att de ska röja" (som de själva uttrycker sig?). Öh. Nä. Det får väl för i helvete vänta och se om vi tänker röja. Vi var ju fan inte ens hemma.

Ni förstår, nu har de jävlarna startat bråk. De har fan ingen rätt att klaga på saker innan det ens händer. Det är väl för fan ingen av grannarna som vill hålla käften när jag (Ida) jobbat natt och sover på dagarna?

Vi är nog dömda att förevigt ha problem med grannar. Vi får nog ta och flytta in till skogen där vi inte har en granne på en mils avstånd.

Dagens bästa:

Mamma ringer och frågar om allt gick bra igår när vi var ut, hon berättar att John ringt till henne och sagt att han tappat bort mig. Ungefär såhär hade det låtit enligt mamma (John själv minns ingenting)

Mamma: Men, har du verkligen tappat bort Ida?
John: Ja, det har jag, men det gjorde jag redan i torsdags.

Hahaha. Vaddå i torsdags? Jag var i Göteborg i torsdags. Haha.Ni får mer detaljer och bilder i morgon från festkvällen. Men jag kan säga så mycket som att John noch Crille blev utkastade i vanlig ordning. Det spelar ingen roll vart vi är, hur fulla vi är eller tid, de blir alltid utkastade, ALLTID!/Ida

Kära granne

Okej. Klockan 21.30 igår kom vår hippiegranne och plingade på dörren. Crille öppnar. "Ursäkta, kan ni sänka musiken, jag ska upp klockan 4 ?" Öh. Det skiter väl vi i. Klockan var ju fan inte ens 22. Man lär väl få lyssna på musik? Och tro fan inte vi hade högre än tillåten decibel.

Ni förstår inte hur jävla mycket problem vi har med våra grannar. Vart fan vi än bor. Så nu har grannjävlarna startat den här skiten, så tycker vi det är legitimt att förtälja er vår grann-historia genom de 3,5 åren vi varit tillsammans.

Vi börjar med det första meddelandet vi skickade till vår granne i Falun innan vi flyttade till Göteborg. Vi hade konstanta problem med den kärringen. En ensam, bitterkärring var det.

Här kommer brevet;


Snart tystnar musiken...


Kära granne,


Vi vill tacka så hemskt mycket för det gågna året. Vi är djupt ledsna för att vi inte fick äran att stifta bekantskap på ett närmare plan. Vi vet att vår musiksmak och vårt sätt att leva inte alltid gick hand i hand med dina principer men det är väl det som är charmen med människor, hur olika vi alla är?

Vi är ett ärligt par som inte har fördomar och ständiga lögner i bakfickan som du, men ändå har vi tolererat dig i ett års tid. Nu beger vi oss söderut och förmodligen korsas aldrig våra vägar något mera men vi hoppas att du fortfarande kommer att trivas där du bor och att du får hålla dig frisk och ha dina nära och kära omkring dig tills du dör i misär...

Partypooper

Exlusivt.... MY ASS!!!!!!!!!!!!!!!

Med tanke på att Mötley har en lucka i sitt turnéschema så trodde vi att vi hade en mikroskopisk chans att få dem till SRF! But hell no, de drar dit någon jävla kärring ingen hört talas om.

Men hoppet är väl att hon ska få spela på gratiscenen utanför festivalområdet så att våra biljettpengar inte stödjer hennes resa till Sverige.

Tro nu inte att vi sitter här och snackar bull. Vi har fog för detta efter tre sekunder på Spotify så tröttnade vi och bytte till Flogging Molly. Jävla partypooper hon var!


Mitt första Mötley-minne

Mötley är bekräftade till Rocklahoma i Ocklahoma i sommar, kan man hoppas på SRF?

Första gången jag (Ida) skulle få drömmen uppfylld och se våra hjältar Mötley (inte Thor) var på Peace and Love 2009. Dagen började bra med både det ena och andra (inget nämnt och inget glömt). Vi hängde med Criffe och blev lite smått fyllehungriga. Vi tänkte att en pizza skulle sitta fint i kaggen.

Så, en pizzeria blev det, mellan campingområdet och festivalområdet. Vi satt där och pratade och åt (förmodligen) en pizza. I nästa sekund vaknar jag upp helt förvirrad, på en altan, utanför en pizzeria. Tittar mig runt, ser att Criffe är borta. Crille sitter mitt emot mig och sover. Jag väcker honom snabbt som fan, frågar "Vad är klockan?". Han är så jävla borta och fattar ingenting. Jag tittar på klockan och skriker "SHIIIIIIT, konserten är slut snart!", Crille reagerar knappt, jag säger "Jag drar nu, ska du med?" Jag får ett nej till svar och jag springer, springer snabbare än vad jag gjort någonsin i hela mitt liv. (Vanligtvis tog det minst 20 minuter att gå från campingområdet till festivalområdet, så tänk er hur jävla mycket jag sprang) Jag hinner dit för att se de sista låtarna.

Jag vankar därifrån och undrar vad fan som hände? Hur kunde vi somna innan ett band som vi ÄLSKAR och sett fram emot i ett halvår? Jag minns inte hur jag hittar Crille eller vart. Men han somnade om på pizzerian, ute på deras altan och vaknar upp av att polisen kommer och kastar han därifrån.

....appropå polisen så kommer det mer av den varan i senare inlägg....
Det var mitt minne från första konserten av Mötley. Vill ni höra om den andra gången på Sonisphere? hahahaha. Nä, trodde inte det heller!


Ja, om bilden ska tala så kan man ju förstå varför vi somnade.../Ida

Muffins on the rocks

Idag skulle jag och Crille baka kladdmuffins, men vi tyckte inte det var så Rock n' Roll så vi var tvungna att pimpa upp dem lite.


Full vs. Bakfull

Angående Crilles föregången inlägg så kom jag att tänka på när han kläckte:

"Full och bakfull is heaven and hell".

Han kan det där med att kläcka fantastiska kommentarer, min älskling


/Ida

Heaven n' Hell

Ibland blir jag så trött på ängeln och djävulen som sitter på ens axlar. Den ena med en gloria som bländar en och den andra med en treudd som ständigt irriterar. Men det är inte det värsta, det värsta är att de alltid bridrar till en sån där beslutsångest som ständigt kommer smygande ju närmare helgen dagarna rör sig.

Då årets hittils gågna helger (och veckodagar) bestått av ett ansenligt alkoholintag börjar vi fundera på o köra vitt i helgen - och då pratar vi inte vin. Med detta kommer då att vi behöver en alternativ plan och det är där de två irritationsmomenten kommer in i bilden.

Ängeln säger: "Ja men kan ni inte gå på bio för omväxlings skull?"
Djävulen säger: "Men det enda som går på bio är Pettsson och Findus eller nåt annat som det inte är värt att offra en lördagkväll på"

Ängeln säger: "Ja men kan ni inte gå ut och äta o ha det mysigt"
Djävulen säger "Ja gå ut och ät och beställ in en öl innan maten och en flaska rött o splitta på till middagen, sen är ni ju revved up n' ready to go, fixade, i stan o me alkohol i kroppen"

Ängeln börjar ge med sig lite o säger: "Ja men det kanske ni kan göra och sen kan ni gå på era vänners spelning efter middagen o sen åka hem"
Djävulen säger: "Ja gör det, för i 99 % av fallen går ju ni all-in i ett sånt läge. Mohahahaha"

...o så där fortsätter det. It is Heaven' n Hell...

/Crille


Lost and found

Crille fick för sig att dra fram soffan och städa under den idag. Jag tror inte det har hänt sedan vi flyttade in, dvs. för 2 år sedan. Vi hittade allt möjligt där under och det mesta har en liten berättelse att förtälja som innefattar alkohol och vi tänkte att ni skulle vilja veta.1. En penna från casinot. Nej, den har nog faktiskt ingen historia. Ingen fylle-histora i alla fall.
2. Ett använt tomtebloss. Detta var förmodligen från julfesten vi hade när Morgan, Brissman och Jon kom från Hjo. Jon var så jävla full och tände tomtebloss överallt och kastade runt sig, det resulterade i ett stort brännmärke i bordet.
2. Pumpakärnor. Även detta är Jon's verk. Han gick bärsäska på fyllan och käkade upp en hel pumpa, eller han käkde en halv och kasta runt halva i hela lägenheten och detta bevisar att vi fortfarande hittar kärnorna lite varstans. Bevis på att Jon går bärskarka på pumpan;

4. En vinkork. Detta symboliserar nog alla jävla fylletillslag vi haft i den här lägenheten.
5. En cigarett som förmodligen sett bättre dagar. Den ser ut att ha blivit dränkt i någon slags värska. Kanske lite vin, eller en grogg?
6. En risk-gubbe. Detta symboliserar alla fylleslag jag, Crille och John haft under många många helger. Risk är vårt parad-spel.
7. Ett smycketillbehör. Jag satt i min ensamhet under julen och drack själv och skapade smycken. Därav kulor lite varstans.


/Ida

Skjut oss!

Igår blev John (min lillebror) och Crille så jävla fulla att de blev utkastade från krogen, men det var vid 04.30 tror jag, så det spelar väl ingen större roll egentligen. Anledningen är fortfarande okänd, men John gissar på att de har Heilat.

Det blev inte Rockbaren och inte Sticky Fingers. Vi gick till Dubliners, de har öppet till klockan 05. Vi var hemma någon gång vid 06 och var uppe och försökte spela klart risk som vi påbörjade på kvällen, men det gick inget vidare, vid 08 däckade John och vi kunde inte spela klart ändå. Idag ser spelplanen inte ut som en spelplan, så nu får vi aldrig veta vem som skulle ha vunnit, men jag antar att det skulle vara jag. Hah.

Jag, Crille och John har precis beställt pizza från pizza.nu. Vi tänkte att en meddelande var på sin plats eftersom det ALDRIG blir som det ska.
/Ida

Signatur

Ni är några stycken som har önskemål om att vi skriver under med vem som skriver vad här i bloggen. Saken är den att vi hittills har skrivit allting tillsammans. Det är lite så vi fungerar. Vi sitter framför datorn och skriver och skrattar åt oss själva, så inläggen kan ta en timme att få ner. Haha.

Men vi lovar er, när vi skriver någonting ensamma, så skriver vi under med en signatur. Deal?

Worlds apart

Fråga oss inte varför vi varit inne på sidan, men följande fanns att läsa på www.islamguiden.com;

"Det finns många skäl till varför alkoholhaltiga drycker har förbjudits i Islam. Följande punkter är bland de skäl som vi muslimer tror på"

När vi var nere i musselandet Pyramidköping fanns det inte en enda jävla pilsner att köpa typ så därför tänkte vi bevisa motsatsen till deras påstående om alkohol så att hederliga turister kan få köpa sig en kall bira när fan denne vill där nere.


Alkohol anses vara en styggelse.
Alkohol är ingen styggelse, i de förlorade kapitlen i Koranen kan man tydligt läsa: "Mohammed han söp i 40 dagar och 40 nätter, och även geten han söp. Vinet porlade i krusen och öknen blommade av dess gudomliga kraft"

Alkohol är ett av Satans många verk.
Nä inte Satans, men mycket väl Carlsbergs, Jack Daniel's och Spendrups verk.

Alkoholdrickande skapar fiendskap och hat mellan människor.
Aldrig har väl så många kärleksförklaringar, mindre pinsamma och mer pinsamma, kommit just under fyllan.

Den förhindrar och / eller försenar muslimerna att utföra sina dagliga böner. Även om de ber förstår de inte meningen med eller betydelsen av vad de gör och säger.
Alkohol får en till djupare insikt, kanske ingen annan förstår där på bönemattan, men den som själv förtärt rusdrycken har nog hittat meningen med det mesta.

De som dricker alkohol förnekas paradiset.

Det finns inget Paradis efter döden, försök att leta i botten av glaset istället

Alkoholhaltiga drycker har vissa fördelar, men den synd och skada som blir resultatet av konsumtionen, är mycket större än fördelarna.
Ett bekännande!!! Då ska jag inte vara sämre än att också hålla med om att den synd och skada som blir resultatet av konsumtionen är mycket större än fördelarna stämmer. Dock bara dagen efter.

Alkohol bringar Guds (Allahs) förbannelse över de som intar den, såväl som över de som planterar eller odlar råvarorna, producerar, säljer eller handlar med den och de som deltar i spritfester.
Är förbannelsen det som kallas "bakfylla"?

Alkohol bär ansvaret för ett stort antal bilolyckor.
Det är inte alkhol som bär ansvaret, det är människorna bakom ratten!


Bloglovin'

Följ vår blogg med bloglovin

It's 5 o' clock somewhere

Friday 02.03 AM

Inte den vanligaste tiden man ska va fylld av en halv flaska rödvin o en halv vitvinare men det är sånt man klarar av så länge man inte har något alkoholproblem and we don't have a drinking problem...except when we can't find a drink.

Vi gör nog detta i preventivt syfte ifall helgen blir torrlagd. Bilfan är fucked på grund av batterihelvetet. Metallica myntade cannot kill the battery men det gjorde man ju tydligen jävligt lätt genom att glömma nån jävla böglampa på. Hej, vi kan åka till månen men inte bygga bilar som tar oss till Bolaget.

Åter till ämnet: Helgen torrlagd. Anledningen till detta påhitt är som sagt att bilen inte tar oss till Bolaget vilket medför att denna måste fixxxas innan promillen tar överhand. Eller detta e nog inte hela sanningen då vi måste köpa startkablar för att ladda upp skitbatteriet och under den rutten kommer vi förmodlogen halka in på Bolaget för att ladda upp vinkällaren. Men för att få hjälp måste vi hålla oss nykta till lördagen då vi får undsättning till bilen.

Men där återstår då frågan vad lördagen har att erbjuda?

I'm on the nightrain

I'm on the nightrain
Bottoms up


Nu för vi in bloggarna in i dimman, till en helt annan nivå, som ni aldrig tidigare sett, bortom sans och förnuft.

Är det en modeblogg? No, it's only rock n' roll... and we like it.
Är det en matblogg? Nej, it's a whiskeyriver and it has a long way to flow
Är det en politisk blogg? Nej, det är en politisk inkorrekt blogg

Är det en festivalblogg? Är det en festblogg? Är det en rock n' roll-style blogg? Är det en ärlig blogg som beskriver trashlivet i biskopsgården bland alla turkar och snutar? HEEL YEEEEEEAAAAAAAAAH!

THIS ONE'S FOR ROCK N' ROLL

Är ni med oss?

RSS 2.0